Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На акції опозиції в Донецьку переплутали гімни, і без бійки не обійшлось

П'ятниця, 31 травня 2013, 18:53

Близько 4 тисяч осіб, за даними "Батьківщини", провели акцію "Вставай, Україно!" у Донецьку.

О 16:00 опозиційна колона організовано рушила від Донецького театру опери й балету до місця проведення заключного мітингу.

На чолі колони йшли лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк і лідер "Свободи" Олег Тягнибок, повідомляють "Українські новини".

Учасники акції, яким було запропоновано рухатися тротуаром, спонтанно вийшли на проїзну частину вул. Артема, на 15-20 хвилин перекривши рух транспорту.

Багато учасників акції були одягнені у вишиванки й футболки з написом "Юлі - волю!".

У руках вони тримали національні прапори й символіку партій "Удар", "Свободи" і "Батьківщини".

Біля пам'ятника Тарасові Шевченку, що за 300 м від будівлі облдержадміністрації, почався мітинг, на якому виступили Яценюк і Тягнибок.

Як сцену оратори використовували дах мікроавтобуса.

Яценюк подякував мешканцям Донбасу за підтримку, зазначивши, що на сході України один опозиціонер вартий десяти.

За інформацією "Інтерфакс-Україна", оголошуючи про завершення мітингу, Яценюк запропонував учасникам виконати гімн України, однак випадково було ввімкнено фонограму пісні "Спят курганы темные", яка грала близько 10 секунд, після чого ввімкнули фонограму гімну.

Як передає кореспондент агентства, жодних провокацій і сутичок під час мітингу зафіксовано не було. Все відбулось у щільному оточенні міліції, яка чергувала навіть у прилеглих дворах.

Водночас, за повідомленням прес-служби "Свободи", під час акції невідомий провокатор напав на голову секретаріату обласної організації ВО "Свобода" Олексія Погорілого.

"Бійку між свободівцем і провокатором зупинили націоналісти-учасники акції. Також на місце події прибули міліціянти, які чергували під час мітингу. Правоохоронці затримали нападника. Нині і провокатор, і Погорілій дають свідчення у відділку міліції", - повідомили у політсилі.

За інформацією Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області в акції брало участь 800 осіб.

Як відомо, пісня "Спят курганы темные" – колишній гімн міста Макеєвка Донецької області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування