Профільний комітет Ради пропонує встановити мораторій на закриття шкіл

Понеділок, 10 червня 2013, 11:04

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти рекомендує парламенту розглянути проект постанови, метою якої є мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба одного з авторів законопроекту Сергія Лабазюка, передає "Інтерфакс-Україна".

За висновком комітету, закриття шкіл "незважаючи на можливість незначної короткочасної економії коштів, в довгостроковій перспективі завдають значної шкоди громадянам в отриманні повної загальної середньої освіти ..."

Мораторій пропонується ввести до прийняття державного бюджету на 2014 рік.

Проект постанови передбачає провести аналіз ситуації щодо функціонування навчальних закладів як у містах, так і в сільській місцевості та вжити заходів щодо призупинення необгрунтованої ліквідації або реорганізації.

"Проаналізувати хід виконання державної цільової програми "Шкільний автобус" та передбачити в державному бюджеті на 2014 рік збільшення коштів на її фінансування", - йдеться в проекті постанови.

Лабазюк підкреслив, що рішення комітету прийнято практично одноголосно представниками різних політичних сил.

Прес-служба нардепа повідомила, що очікується, що встановлення мораторію буде розглядатися парламентом ще на поточній сесії.

Авторами документа є народні депутати Сергій Лабазюк (позафракційний), Богдан Бенюк (фракція ВО "Свобода") та Володимир Шульга (фракція ВО "Батьківщина").

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування