Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кульбіда і рятувальники обіцяють, що повені, як у Європі, у нас не буде

Понеділок, 10 червня 2013, 12:26

Гідрометеорологічний центр прогнозує значне підвищення рівня води на українській частині Дунаю (Одеська область) 20-30 червня.

Про це на брифінгу сказав директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передають "Українські новини".

"На українській ділянці Дунаю максимальні рівні води будуть проходити приблизно в середині третьої декади червня, і максимальне зростання рівня води в порівнянні з нинішніми відмітками досягне 1,7-1,9 м в районі Рені (Одеська область) і менше в інших містах", - сказав він.

При цьому, на думку Кульбіди, якихось катастрофічних процесів у зв'язку з паводком очікувати не варто.

"Слід готуватися до того, що це буде високий паводок, значне підвищення рівня води, будуть певні проблеми в портах, особливо в Рені, і, звичайно, це навантаження на греблі, гідротехнічні споруди, за якими потрібно вести відповідний моніторинг", - сказав він.

Кульбіда зазначив, що підвищення рівня води є загальноєвропейською тенденцією - і у Братиславі (Словаччина), і в Будапешті (Угорщина) були досягнуті максимальні історичні рівні паводку.

Він повідомив, що хвиля паводку на даний момент знаходиться в Угорщині, де відзначається зростання рівня води в Дунаї, і частково в Румунії.

Разом з тим Кульбіда зазначив, що на Дунаї є 2 водосховища, які частково можуть регулювати висоту хвилі паводку, і на даний момент вони інтенсивно готуються до прийому високої води.

Заступник директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Віктор Кучера підкреслив, що Держслужба з надзвичайних ситуацій готова до паводку і має намір забезпечити безаварійний прохід паводку.

Як відомо, глава ГосЧС Михайло Болотських прогнозує відсутність значного паводку в Україні через сильні дощі в сусідніх європейських країнах.

Гідрометцентр прогнозує дощі на західній Україні до 17 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...