Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко сказав, чому ПР хоче контролювати інтернет

Понеділок, 10 червня 2013, 13:53

У Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації переконані, що законопроект Партії регіонів про закриття доступу до деяких сайтів спрямований на те, щоб залишити тільки кілька небажаних для влади сайтів.

Про це сказав голова комітету Микола Томенко, коментуючи зареєстрований у Верховній Раді законопроект депутата Партії регіонів Володимира Олійника, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ця ідея представників Партії регіонів не нова. Час від часу такі пропозиції з'являються", - сказав він.

Томенко наголосив, що з огляду на те, як часто чиновники висловлюють невдоволення діяльністю засобів масової інформації або подають до суду на неугодні ЗМІ, "можна прогнозувати, що в разі ухвалення цього закону в інтернет-просторі залишиться тільки кілька сайтів - сайт президента, сайт Партії регіонів і ще кілька сайтів братніх структур, а решту буде заборонено".

"У більшості інформаційних агентств та інтернет-видань незлим тихим словом згадується діяльність влади й особливо - діяльність чиновників, при нашій далекій від ідеалу судовій системі за короткий період може бути заблокований увесь інтернет-простір", - сказав він.

Томенко переконаний у тому, що єдиним цивілізованим виходом із цієї ситуації стане "саморегуляція інтернет-видань".

"Сама інтернет-спільнота має визначати правила поведінки й не допускати використання Інтернету для розпалювання міжнаціональної, міжрелігійної ворожнечі або провокування конфліктів", - зазначив він.

Депутат повідомив, що в комітеті з питань свободи слова та інформації проводилася нарада з представниками найбільших інтернет-асоціацій України, й таку позицію підтримують не лише депутати, а й представники інтернет-асоціацій.

"Тільки певні принципи саморегуляції, а не законопроекти, які дадуть можливість чиновникам разом із правоохоронною системою забороняти або закривати популярні інтернет-видання або сайти", - наголосив він.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує зобов'язати провайдерів закривати доступ до сайтів, що пропагують міжнаціональну ворожнечу, жорстокість, або порушують громадянські права і свободи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...