Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уточнений позов до Тимошенко не має відношення до реальності - Власенко

Понеділок, 10 червня 2013, 22:13

Уточнений позов американської компанії Universal Trading & Investment Co (UTICo) до екс-прем'єра Юлії Тимошенко не має ніякого відношення до реальності.

Так стверджує захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Я впевнений в тому, що те, що вони вписували зараз, до реальності не має жодного відношення, і будь-який нормальний розсудливий суддя це все відмете", - сказав він.

Захисник нагадав, що компанія UTICo неодноразово подавала позови до Тимошенко, але безуспішно.

"Фірма UTICo вже років 10 на моїй тільки пам'яті намагається пред'явити якісь претензії Юлії Володимирівні. У мене є абсолютно чітке розуміння, що ця фірма діє в абсолютній координації з українськими правоохоронними органами та з Генпрокуратурою, зокрема, від якої вони, як мені відомо, мають довіреність на представництво інтересів в США", - сказав Власенко.

"Всю ту маячню, яку несе тут пан Кузьмін (перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін), вони повторюють там на паперах, і з певною періодичністю їм весь час відмовляють", - додав він.

За його словами, в 2004 році американський суддя Дженкінс, який розглядав справу екс-прем'єра Павла Лазаренка, вивчивши матеріали Генпрокуратури США щодо корпорації ЄЕСУ, "повністю відкинув усі звинувачення".

"Я хочу нагадати, в тому числі і фірмі UTICo, що в березні 2004 року суддя Дженкінс, розглянувши ті звинувачення, які висувала Генпрокуратура США у справі Лазаренка, повністю відкинув усі звинувачення, пов'язані з нібито корупцією ЄЕСУ", - заявив Власенко.

"Американська Генеральна прокуратура повністю базувалася на інформації ГПУ. Там були повністю викладені ті версії, які зараз намагається експлуатувати пан Кузьмін про нібито якісь корупційні операції ЄЕСУ і т.д", - додав він.

"Суддя Дженкінс не просто відмовив, він не передав ці матеріали на розгляд журі присяжних, мотивуючи це відсутністю будь-яких доказів і у своєму визначенні він (я цитую дослівно) заборонив уряду використовувати ці фальшиві теорії. Тобто американський суд дав абсолютно чітку оцінку цим питанням. Можливо, панове з UTICo цього не знають. Але вони про це скоро дізнаються", - сказав захисник.

Як відомо, раніше з'явилася інформація з посиланням на судові документи про те, що американська компанія UTICo уточнила свій позов у ​​Федеральному суді Нью-Йорка проти екс-прем'єра Тимошенко та її спільників у частині закону про організовану злочинність (RICO).

У числі спільників екс-прем'єра названі її чоловік Олександр Тимошенко, колишній заступник міністра фінансів Російської Федерації Андрій Вавілов і ще 10 "невстановлених осіб".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...