"Ударівці" хочуть, щоб на відео знімали вибори всіх рівнів

Понеділок, 10 червня 2013, 22:55

Депутати від фракції "Удар" Валентин Наливайченко та Роман Ванзуряк зареєстрували законопроект про відеоспостереження на виборах в Україні.

Про це повідомила прес-служба політсили.

Згідно з документом, для відеоспостереження на дільницях пропонується використовувати обладнання, закуплене державою на парламентські вибори 2012 року, яке зараз не використовується.

Автори законопроекту нагадали, що для відеоспостереження під час голосування та підрахунку голосів на останніх парламентських виборах кабмін виділив із Держбюджету близько 1 мільярда гривень.

"Однак закон "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року" закріплює обов’язок використання системи відеоспостереження лише на чергових виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року", - зазначили депутати.

"Відтак, під час проведення усіх наступних виборів народних депутатів як чергових, так і позачергових та проміжних, згідно із чинним законом, відеоспостереження застосовуватись не буде", - додали вони.

"Такий підхід неприпустимий, особливо зважаючи на величезні кошти, які вже витрачені на придбання відеообладнання. Публічність та відкритість необхідні під час проведення виборів усіх рівнів – парламентських, президентських, місцевих", - переконаний Наливайченко.

Ухвалення закону, на думку авторів документу, сприятиме відкритості та публічності виборів президента, народних депутатів, депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, а відтак – реалізації принципів виборчого права, унеможливленню фальсифікації результатів виборів та утвердженню демократичних цінностей в Україні.

"Окрім цього, прийняття законопроекту унеможливить використання вартісного обладнання для відеоспостереження не за призначенням", - додали вони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News