Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За рік Україна опустилася на 40 пунктів у рейтингу миролюбності

Вівторок, 11 червня 2013, 11:04

Україна зайняла 111-е місце з 162 країн у Глобальному індексі миролюбності (ГІМ) за 2013 рік, опустившись за рік на цілих 40 позицій.

Індекс був оприлюднений Інститутом економіки та миру, пише "Дзеркало тижня".

Як говориться в прес-релізі інституту, Євразія і Росія залишаються серед найменш миролюбних регіонів світу, поступаючись тільки Південній Азії, Середньому Сходу і Північній Африці.

"За минулий рік позиції України, Таджикистану (118 позиція) та Росії (155) істотно погіршилися", - підкреслили укладачі рейтингу.

Зазначимо, що в індексі миролюбності Україна обійшли навіть Білорусь (96 місце), Китай (101 місце), Казахстан (78 місце) і Туркменістан (103 місце). Незначно (на один пункт нижче) розташувалися Сполучені Штати - 100-е місце.

Індекс складений на основі 23 якісних і кількісних показників, об'єднаних у три основні групи (чим менше балів, тим більш мирно оцінюється країна за даним критерієм).

Серед критеріїв - наявність і масштаб конфліктів, рівень стабільності та безпеки всередині держави і рівень мілітаризації.

Найбільш миролюбною країною світу знов визнано Ісландія. У цілому ж, за даними ГІМ, за останні шість років було зафіксовано 5-процентне зниження Глобального індексу миролюбності. Самим миролюбним регіоном залишається Європа - тут знаходяться 13 держав з першої двадцятки.

У трійці лідерів, після Ісландії, йде Данія, на третьому місці - Нова Зеландія.

У той же час, розорений війною Афганістан повернувся на останні позиції рейтингу. Крім того, в Сирії зафіксовано найбільше зниження індексу миролюбності за всю історію ГІМ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування