Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя ВСУ каже, що його "хотіли поставити на коліна"

Вівторок, 11 червня 2013, 14:07

Суддя Верховного суду Віктор Кривенко говорить, що йому "пригадали 2005 рік та хочуть звільнити за незалежну позицію".

Про це він сказав в інтерв'ю "Коментарям".

За його словами, він говорить речі, які не подобаються владі.

"Я все життя кажу такі речі. І я вже суддя 30 років. Я зобов'язаний так говорити, а не комусь прислуговувати", - сказав він.

"У 2005 році я головував на З'їзді суддів України, який обрав членом Конституційного суду В'ячеслава Джуня. І мене звинувачують, що я підписав це рішення, хоча нібито кворуму на з'їзді не було. Однак більшість проголосувала за Джуня", - сказав він, відповідаючи на питання про те, за що його хочуть звільнити.

"Сьогодні судова система слабо захищена від тиску влади ... Ми постійно приймаємо рішення проти влади, тому я можу сказати, що нікому не підкоряюся", - сказав він.

За інформацією видання, заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін пропонує позбавити посади Кривенко.

Як відомо, суддя ВСУ Кривенко, якого пов'язують з нардепом від ПР Сергієм Ківаловим, у травні цього року претендував на посаду голови ВСУ. Проте в ході голосування набрав всього 17 з 48 голосів суддів.

Кривенко став одним із тих суддів, хто голосував за рішення Верховного Суду про повторне голосування на президентських виборах 2004 року.

А в 2005-му отримав від президента Віктора Ющенка орден князя Ярослава Мудрого V ступеня.

17 травня Пленум Верховного Суду на засіданні в п'ятницю обрав новим головою ВСУ колишнього першого заступника голови суду Ярослава Романюка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...