Новому власникові ТВі може загрожувати в'язниця?

Вівторок, 11 червня 2013, 18:01

7 червня в Лондоні Високий суд Англії ухвалив рішення задовольнити клопотання компанії "Вілкокс" про залучення Олександра Альтмана до кримінальної відповідальності за неповагу до суду.

Про це повідомила колишній прес-секретар телеканалу ТВі Лана Самохвалова.

"Пану Альтману надано 2 тижні для того, щоб з'явитися до суду і дати пояснення щодо всіх наявних у суду питань", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, якщо цього не відбудеться, розглядатиметься питання про його ув'язнення.

Як відомо, суд Лондона заборонив англійській фірмі "Кредит інвестбанк паблік лімітед компані" проводити будь-які маніпуляції з акціями телеканалу ТВі.

23 квітня 2013 року відбулося силове захоплення телеканалу ТВі. Тоді власником ТВі було ТОВ "Медіа Інфо", 99% статутного капіталу якого до останнього часу належало іноземної компанії Wilcox Ventures LTD Костянтина Кагаловського.

Внаслідок незаконної махінації, частка зазначеної компанії-нерезидента була зменшена до 5%, а контроль над телеканалом ТВі перейшов до компанії Balmore Invest Limited, власником якої називає себе Олександр Альтман.

Після цього, англійський суд за позовом Костянтина Кагаловського заборонив компанії "Balmore" Альтмана проводити маніпуляції з акціями "Медіа Інфо", але це рішення не поширювалося на компанію "Телерадіосвіт". Це дозволило передати акції телекомпанії третій особі.

На цьому тижні відбулася зміна номінального утримувача TBi - компанію "Медіа Інфо", контроль над якою перейшов до Альтмана, вивели зі складу засновників телеканалу. Власником ТВі стало українське ТОВ "Факторингова компанія "Фінанс Груп", яке належить англійській фірмі "Кредит інвестбанк".

31 травня суд Лондона заарештував активи компанії "Кредит інвестбанк" і заборонив їй прямо або побічно проводити будь-які маніпуляції з акціями компанії "Телерадіосвіт" (ТВі).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування