Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори мера Василькова підуть до Євросуду з прав людини

Середа, 12 червня 2013, 13:47

Кандидати в мери Василькова від опозиції Сергій Сабов та від Єдності екс-мер Валерій Попович звертатимуться до Євросуду з прав людини, оскільки суди всіх інстанцій в Україні відмовились визнавати фальсифікації.

"О 18 годині вівторок юридичний відділ партії почав складати позовну заяву до Європейського суду з прав людини", - сказав "Українській правді" Сабов, коментуючи рішення Київського апеляційного адміністративного суду.

"Я піду до кінця, чого б це мені не коштувало. Адже сьогодні не питання, хто став мером Василькова, питання в тому, що буде з Україною у 2015 році. З такою системою виборів ми приречені", - наголосив Сабов.

"Приречені на "арабську весну" або "турецький вибух" це вже деталі ... Головне те, що сьогодні влада не тільки не може чесно вигравати, але й не хоче це робити", - додав він.

У свою чергу представник Поповича адвокат Микола Неділько також повідомив "Українській правді" про те, що у штабі Поповича також готують скаргу до Євросуду.

"Звичайно, ми будемо звертатися до Європейського суду. Ми зараз готуємо нові документи і найближчим часом ми будемо подавати ", - сказав він.

"Доказів у нас дуже багато, ми хочемо всі зібрати. У нас є додаткові докази про підкуп виборців", - сказав він і додав, що має фотографії з позначками за потрібного кандидата, зроблені на мобільні. За ці фотографії мали заплатити по 100 гривень. Раніше вже було оприлюднено відео, про підкуп виборців, який нібито організований племінником голови ТВК - Марковим Павлом Євгеновичем.

Фото з позначками, зроблені на мобільні телефони
Фото з позначками, зроблені на мобільні телефони
 

Як відомо, у вівторок Київський апеляційний адмінсуд не задовольнив апеляційні скарги кандидатів в мери Василькова щодо рішення ТВК про визнання переможцем на виборах регіонала Володимира Сабадаша.

Оскільки це була остання судова інстанція, на п’ятницю на 17 годину вже призначено позачергову сесію Васильківської міської ради, на якій буде оголошено про обрання мером Володимира Сабадаша,

Виборча комісія Василькова визнала переможцем за посаду мера представника Партії регіонів Володимира Сабадаша. Відрив Сабадаша від Сабова склав 234 голоси.

Васильків входить до проблемного 94 округу, на якому ЦВК не змогла встановити результатів виборів до Верховної Ради.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування