У Харкові заарештовано міліціонерів, які затримали п'яного суддю

Четвер, 13 червня 2013, 14:53

У четвер за ініціативою органів прокуратури, на підставі рішення суду, було заарештовано двох міліціонерів Державної служби охорони, які у середу затримали пянього суддю-дебошира.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби охорони.

За їх інформацією, у середу на пульт централізованого спостереження Управління Держслужби охорони надійшов сигнал "Тривога" з одного із кафе міста Харкова.

На місці події, у дворі вказаного кафе, до міліціонерів звернувся охоронець цього закладу, який повідомив, що в приміщенні кафе відбувається бійка.

"Підійшовши до кафе, працівники міліції побачили, як невідомий громадянин зі слідами крові на обличчі, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, вдарив охоронця кафе", - йдеться в повідомленні.

За словами Держслужби охорони, після цього вказаний громадянин продовжив поводити себе агресивно, розмахуючи руками й погрожуючи розправою відвідувачам кафе.

За їх словами, з метою припинення правопорушення працівники міліції спробували припинити хуліганські дії, проте невідомий на цю вимогу не відреагував.

За словами правоохоронців, потім чоловік кинувся до одного з міліціонерів й намагався відібрати у нього зброю, викрикуючи при цьому, що зараз всіх перестріляє.

"Діючи відповідно до вимог статті 13 та пункту 4 статті 14 Закону... працівники міліції застосували відносно правопорушника засоби фізичного впливу та наручники", - йдеться в повідомленні.

Після вказаних дій затриманий представився суддею одного з районних судів Харкова, проте ніякого службового посвідчення не надав.

"Пізніше, після прибуття на місце події працівників прокуратури міста Харкова, було встановлено, що затриманий справді є суддею районного суду, 1975 року народження", - заявили в Держслужбі охорони.

За словами правоохоронців, після встановлення його особи "наручники" були з нього зняті, а затриманого передано представникам прокуратури міста.

Там також повідомили, що у четвер стало відомо, що правоохоронців, які затримували суддю, заарештували рішенням прокуратури.

Пізніше міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко попросив генпрокурора Віктора Пшонку провести "об'єктивну перевірку подій".

"Я сьогодні звернувся до генерального прокурора, щоб провели об'єктивну перевірку тих подій, які відбулися в Харкові. Ми направили туди свою групу співробітників управління внутрішньої безпеки та корупції та інспекції з особового складу", - цитує Захарченко "Інтерфакс-Україна".

"Попередньо я не хотів би робити якісь висновки. Попрацюють - буде інформація - ми вам дамо інформацію", - наголосив міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування