Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Туреччини виправдав дії поліції

Четвер, 13 червня 2013, 20:31

Президент Туреччини Абдуллах Гюль виступив на захист співробітників поліції, які розганяли демонстрантів на площі Таксим у Стамбулі.

Про це він заявив в інтерв'ю канадській газеті "Глоб енд мейл".

"Ніхто з них (поліцейських) не вдався до використання зброї, у них не було кийків і зброї, і в ході демонстрацій ніхто не загинув від вогнепальних поранень", - сказав Гюль.

"Якби на початку подій в Сирії поліцейські діяли так само, якби вони прагнули до діалогу, щоб зрозуміти вимоги суспільства, можливо, в цій країні не було б ескалації насильства і такої кількості жертв", - додав президент Туреччини.

При цьому він підкреслив, що вимоги турецьких демонстрантів "цілком природні".

"Люди на Уолл-стріт у Нью-Йорку теж вимагали більш досконалої демократії. Те ж саме можна сказати про людей в Лондоні та Італії. Те ж саме відбувається і в Стамбулі. Вони хочуть бачити більш досконалу систему, і це цілком природно", - сказав Гюль.

У свою чергу турецькі демонстранти заявили, що мають намір залишатися в парку Гезі в Стамбулі всупереч заклику прем'єр-міністра країни Реджепа Тайіпа Ердогана припинити акцію протесту.

"Ми залишимося в парку Гезі з нашими вимогами і спальними мішками", - йдеться в заяві руху активістів "Солідарність з Таксимом".

Виступи в Туреччині почалися 11 днів тому з акції екологів, які висловили протест проти реконструкції парку Гезі в центрі європейської частини Стамбула. Незабаром маніфестації перекинулися і на низку інших міст країни і набули яскраво виражений антиурядовий характер.

Поліцейські для розгону демонстрантів у Стамбулі неодноразово використовували сльозогінний газ і водомети.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування