Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонери з Київради "обнулилися" і тепер діставатимуть Попова

П'ятниця, 14 червня 2013, 10:16

Для припинення діяльності Київради партії УДАР і "Батьківщина" подали в тервиборчком заяви про обнуління виборчих списків.

Голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова сказала газеті "Комерсант-Україна", що київська міська організація партії "Батьківщина" прийняла рішення обнулити виборчі списки депутатів міськради.

"Ми подали дані в територіальну виборчу комісію й очікуємо рішення, і, якщо воно буде негативним, оскаржимо в Центрвиборчкомі", - повідомила вона.

Аналогічне рішення наприкінці травня ухвалила фракція УДАР у Київраді.

"Ми подали точно таке ж звернення до тервиборчкому, його прийняла фракція УДАР у Київраді, а потім воно було затверджене політрадою партії. Ми чекаємо відповіді, а тим часом не будемо працювати в Київраді, хоча будемо відвідувати сесії для контролю над ухваленням рішень", - сказав депутат Київради від УДАРу Олексій Давиденко. 

Питання, які депутати намагалися вирішувати в Київраді, опозиціонери тепер планують вирішувати через голову Київської міськдержадміністрації Олександра Попова або чекати легітимної Київради для їх розгляду.

Так, Андрій Іллєнко сказав, що із запитом про надання йому депутатської приймальні він звернувся ще у грудні 2012 року, але "весь цей час ішла бюрократична тяганина", а з 2 червня він не звертається до Київради.

"Незважаючи на те, що депутатська приймальня мені дуже потрібна, я якось переб'юся, планую написати на ім'я Галини Гереги лист із проханням, щоб це питання не розглядалося. Нехай приміщення мені надасть нова, легітимна Київрада! А всі запити від громадян я адресую чиновникам Київської міської держадміністрації", - сказав депутат. 

А Володимир Бондаренко зазначив, що у травні спрямував запит про ремонт приміщення онкологічного центру, але тепер буде вирішувати це через КМДА.

"Із 2 червня Київради для мене не існує! Тепер я буду писати запити на ім'я Олександра Попова і його заступників, а також голів районних державних адміністрацій", - заявив він виданню. 

Як відомо, Конституційний Суд постановив, що чергові вибори депутатів та голови Київради мають відбутися восени 2015 року.

Опозиція і громадськість же вимагала провести їх у 2013 році, наполягаючи, що термін чинної Київради на початку червня завершується.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...