Оновлена "Батьківщина" завершила злиття ідеологічним маніфестом від Тимошенко

Субота, 15 червня 2013, 12:57

Метою партії має стати постійне вдосконалення справедливості в усіх її вимірах, повноправне членство в ЄС та приведення всіх сфер суспільного життя у відповідність з європейськими стандартами.

Про це йдеться у ідеологічному маніфесті оновленої "Батьківщини", який запропонувала ухвалити лідер партії екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Єдність української політичної нації має бути головним пріоритетом. Європейська інтеграція є ключовим, стратегічним пріоритетом внутрішньої і зовнішньої політики України. Співпраця з іншими інтеграційними утвореннями можлива лише тією мірою, якою вона не суперечить європейському вибору", - зазначено у маніфесті за пропозицією Тимошенко.

Державний суверенітет і територіальна цілісність України є недоторканими.

"Будь-які зазіхання на право України здійснювати повний контроль на всій території держави та спроби втручатися в наші внутрішні справи повинні отримувати негайну і рішучу реакцію", - підкреслюється у документі.

Також у маніфесті підкреслюється, що єдиною державною мовою має бути лише українська, та "неприйнятним є будь-яке регулювання вживання мов у приватному житті, обов'язковою є пошана до інших мов та мовних спільнот".

У документі підкреслюється, що українська держава повинна сприяти загальному порозумінню та діалогу між церквами, а історія України " не сумісна з політичними спекуляціями на тему так званої спільної історії".

Маніфестом засуджуються нацизм та сталінізм "як явища одного порядку, котрі несли із собою геноцид, порушення прав та свобод людини, військові злочини та злочини проти людства".

Голодомор представники опозиції вважають геноцидом українського народу, а багатий історичний досвід різних частин України та поліконфесійність - ознакою духовного багатства України.

"Ідеологічні розбіжності не мають стати приводом для громадянських конфліктів, а жодна ідеологія не може бути нав’язана примусом. "Батьківщина" вважає пріоритетом єдність політичної нації, що вимагає від усіх нас глибокої терпимості до носіїв інших поглядів і компромісу", - підкреслюється у маніфесті.

"Ми зобов'язуємося дотримуватись проголошених принципів у своїй публічній діяльності, чи в опозиції, чи при владі, при виробленні державної політики, керуватися ними при розробці й ухваленні політичних рішень, законодавчій та адміністративній роботі в органах влади відповідно до наданих українським народом повноважень", - наголошується у документі.

Крім того, в ході з'їзду було ухвалено резолюцію, основні положення якої озвучив Олександр Турчинов.
Згідно з документом, учасники з'їзду зажадали негайного звільнити лідера опозиції Юлії Тимошенко  і повністю політично реабілітувати.

Також учасники з'їзду підтримали висунення Юлії Тимошенко кандидатом у президенти на виборах 2015 року.

"Закликаємо усі опозиційні парламентські фракції голосувати за євроінтеграційні закони і сприяти виконанню всіх критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, створення зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму для громадян України", - наголошується в резолюції.

Крім того учасники об'єднавчого з'їзду зажадали скасування всіх антинародних рішень, прийнятих нинішньою владою, зокрема Податкового кодексу, пенсійної та медичної реформ і т.д.

"Доручаємо провести загальнонаціональне обговорення Плану дій "Європейська Україна", який реалізовуватиметься після перемоги опозиції на президентських виборах", - зазначено в документі.

Також у резолюції озвучено вимогу провести восени 2013 року вибори мера Києва і Київської міськради і повернути вкрадені депутатські мандати в тих округах, "де опозиційні кандидати в народні депутати були незаконно позбавлені своєї перемоги".

При цьому учасники з'їзду закликали всі опозиційні політичні сили до подальшого єднання і об'єднанню зусиль "в боротьбі з антиукраїнською владою".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування