В мери Москви офіційно подалися 7 кандидатів та автор "РосПила"

Субота, 15 червня 2013, 17:37

Опозиціонер Олексій Навальний, висунутий партією РПР ПАРНАС, здав в Мосміськвиборчком необхідні документи для висунення кандидатом на посаду мера Москви.

Про це Навальний, відомий також участю в мітингах на Болотній площі і своїми антикорупційними проектами "РосПил", "РосЯма" і "РосЖКХ", повідомив у своєму блозі.

"Офіційно повідомляю, що 14 червня відбулося офіційне висунення моєї кандидатури в мери міста Москви. Сьогодні вранці я офіційно прийшов в Мосміськвиборчком і на його офіційних сходинках офіційно підписав документи", - зазначив опозиціонер.

"Після цього мої документи офіційно прийняли і видали офіційну довідку. Скоро представлю офіційну передвиборчу програму. Її вже почали дуже смішно коментувати на офіційних телеканалах", - додав Навальний.

Так, НТВ, коментуючи той факт, що над економічною частиною програми будуть працювати найкращі економісти Сергій Гурієв та Катерина Журавська, повідомив: "На виборах Навальному допомагатиме "збіглий економіст Гурієв".

Разом з тим, як повідомляє "Інтерфакс", наразі для участі у гонці на крісло мера до виборчої комісії документи представили 8 осіб.

Серед них - голова партії "Яблуко" Сергій Мітрохін, депутат Держдуми РФ Михайло Дегтярьов від ЛДПР, рок-музикант Сергій "Павук" Троїцький, голова політичної партії "Воля" Світлана Пеунова, підприємці Іван Карпушкін та Ігор Суздальцев і 30-річний безробітний Олексій Денисов.

Прийом документів на висунення кандидатами в мери на поточному тижні завершено і продовжиться 17 червня.

Як відомо, вибори мера Москви призначено на 8 вересня після того, як посаду мера несподівано залишив Сергій Собянін. Президент Росії Володимир Путін прийняв його відставку, тож нині Собянін є виконувачем обов’язків.

Також повідомлялося, що ймовірно Навальний та Удальцов не зможуть взяти участь у виборах через судові процеси, у яких вони проходять обвинуваченими.

Навальний є фігурантом низки кримінальних справ, порушених, зокрема, за підозрою його у шахрайстві. Удальцов перебуває під домашнім арештом у "болотній справі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування