Лідером по "джинсі" знову став Перший національний

Понеділок, 17 червня 2013, 17:23

Найбільша кількість матеріалів з ознаками замовності у травні спостерігалася на "Першому національному".

Про це свідчить узагальнений моніторинг за травень матеріалів суспільно-політичної тематики з ознаками замовності в теленовинах, пише "Телекритика".

Найбільша кількість матеріалів із порушеннями професійних стандартів, які можуть свідчити про ознаки замовності, була у Першого національного. Так есперти нарахували там аж 40 таких матеріалів.

На другому місці розмістився телеканал "Україна", у якого нарахували 26 матеріалів з ознаками замовності, на третьому - "Інтер" (25 матеріалів).

За словами видання, у різних каналів цей показник істотно не відрізнявся від квітневого, крім ICTV, де кількість таких матеріалів відчутно зменшилася.

Найбільшу кількість матеріалів із порушеннями по основних лініях - позитивні або нейтральні, без балансу думок, матеріали про владу - також нарахували в Першого національного.

Як і раніше, "антилідерами" рейтингу по кількості бізнесових матеріалів з озанаками замовності є канали групи Пінчука.

На звітному тижні травня, крім різноманітних заходів Фонду Кучми і Фонду Пінчука, на Новому каналі – рекламні сюжети фірми Intel і круїзів на лайнері "Адріана".

На ICTV – аеропорту "Жуляни" і НВК "Наука". На "Україні" – сюжети про заходи Фонду Ахметова.

Протягом звітного тижня травня найбільш показовими за порушеннями стандартів інформаційної журналістики, які можуть свідчити про ознаки цензури, були журналістські матеріали з висвітленням усіх реакцій і подій, пов’язаних із інцидентами під час мітингу опозиції 18 травня.

"Перший канал у понеділок взагалі цитував лише представників, що є рекордним порушенням стандарту балансу думок. "Інтер" імітував баланс думок лише у темі про рішення погоджувальної ради ВР про звіт міністра внутрішніх справ", - пише видання.

Прикметно, що на деяких каналах озвучується навіть думка Єфремова, яка не стосується подій 18 травня, проте грає на "відбілення" регіоналів, що міліція буцімто була бездіяльною і під час закидання сніжками депутаток-регіоналок.

"У звітній період телеканалами не оприлюднювалися такі теми, факти і думки, озвучення яких було б невигідним для влади", - повідомляє видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування