Зниклі в п'ятницю черниці з'явилися - ЗМІ

Понеділок, 17 червня 2013, 23:15

У Києві знайшлися зниклі 14 червня черниці - настоятелька Свято-Покровського монастиря Тетяна Шамайло та її помічниця Катерина.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

"Одна знайдена точно, швидше за все, і друга теж. Стан їхнього здоров'я нормальний", - повідомило джерело агентству.

Тим часом, у столичному главку міліції офіційно цю інформацію не підтверджують.

У прес-службі Української православної церкви (Московського патріархату) сказали, що черниці знайшлися.

"Так, нещодавно отримали таку інформацію", - сказали в прес-службі. При цьому співрозмовник агентства не розповів про подробиці інциденту, обурившись тим, що в ЗМІ навколо цієї історії "піднялася хвиля негативу".

Інформацію підтверджує і "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на свої джерела в монастирі.

"Матінка вже з нами... Прийшли з сестрою Катериною близько сьомої вечора. Начебто цілі. Їх не поранили, не образили. Тільки, кажуть, забрали телефони, тому ми не могли їм додзвонитися", - повідомили виданню в обителі.

Настоятелька з помічницею в п'ятницю ввечері вирушила до Лаври після телефонного дзвінка секретаря митрополита - архієпископа Олександра Драбинка.

"З території Лаври сестри не виходили... У міліцейському орієнтуванні час зникнення датується 23.15. На наступний ранок настоятельку і її помічницю оголосили в розшук", - пише видання.

За даними KP.UA, в міліції розглядали версію, що черниць викрали через борги шахрайки, яка видавала себе за послушницю монастиря.

"За підозрою у викраденні затримано мирянина на прізвище Бут, близьку людину батька секретаря митрополита - архієпископа Драбинка. У свій час вони подавали заяву про шахрайство на $3 млн", - пише видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...