Агрофірму опозиційного кандидата захоплюють "братки": 5 важко поранених

Вівторок, 18 червня 2013, 10:17

У селі Чаусове-2 (Миколаївської області) відбулася спроба силового захоплення ТОВ "Агрофірма Корнацьких", кандидата в депутати від опозиції по 132 округу Аркадія Корнацького.

Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Близько 80 бритоголових братків із пістолетами та помповими рушницями здійснили спробу проникнути на територію підприємства. Охорона та співробітники агрофірми "відбили" першу хвилю загарбників, тоді ті відкрили вогонь із помпової рушниці", - написав він.

Братки захоплюють підприємство опозиціонера
Братки захоплюють підприємство опозиціонера
Захоплення фірми Корнацьткого
Захоплення фірми Корнацьткого

"Зараз озброєні "братки" розділилися на дві групи, одна продовжує дертися у ворота, інша пішла в обхід з іншого боку", - уточнює Корнацький.

Братки окупували агроферму
"Братки" окупували агроферму
Застосували рушниці
Застосували рушниці

"Вже неодноразово викликали міліцію, ДАІ та швидку допомогу, але ніхто не їде, всі роблять вигляд, що нічого не коється", - додав він.

Є поранені при захопленні ферми
Є поранені при захопленні ферми

"Ранених багато, але важко поранених п'ятеро людей. Вони отримали поранення в голову, груди, голову, в живіт із дробовиків та помпових рушниць. Втратили багато крові. Зараз вони в лікарні, але швидка їхала більше ніж годину", - уточнив він телефоном "Українській правді".

"Поїхали збирати урожай. З боку Одеської траси вже стояли, як виявилося потім, десяток комбайнів держаної продовольчої компанії "Україна". Біля села Багачівка стоїть близько 40 зерновозів, які мали підходити до комбайнів у поля, щоб вивозити зерно. І величезна колона із кількох десятків автобусів і легковиків. Була цілком набита бритоголовими", - розповів Корнацький.

"Декілька автомобілів міліції в цивільному було розташовано навколо наших полів", - уточнив він.

"Коли робітники вийшли їм на зустріч, вони стали стріляти", - пояснив кандидат в депутати.

За його словами, "цим нападом керують особисто губернатор Миколаївської області Микола Круглов та генпрокурор Віктор Пшонка".

Він також заперечив, що цією землею володіють два господарюючі суб’єкти: "Там є один госпсуб'єкт, це "Агрофірма Корнацьких", яка має всі документи щодо права власності на землю, та акти довгострокової оренди".

У свою чергу глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк із трибуни Верховної Ради звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки із закликом розслідувати цей інцидент, як тиск на кандидата в депутати.

Раніше Корнацький в інтерв`ю "Українській правді" розповів про тиск, який чиниться на нього.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування