"Зустріч в Адміністрації президента не має сенсу" - Кличко

Вівторок, 18 червня 2013, 10:56

Лідер фракції УДАР Віталій Кличко заявляє, що зустріч лідерів фракцій із главою держави Віктором Януковичем в Адміністрації президента позбавлена сенсу.

"Настав час для дуже серйозної розмови і відповідальних рішень. Саме тому ми вимагаємо, щоб президент перестав ховатись і зневажати людей", - сказав він із трибуни парламенту.

"Він (Янукович) повинен виконати свій обов’язок, особисто представити бачення розвитку країни і провести змістовну дискусію тут, у парламенті, з депутатських корпусом", - наголошує Кличко.

"Однак ми бачимо, що президент такого бажання не має. Його не цікавить результат, бо він не зацікавлений, щоб парламент працював як незалежний законодавчий орган. Тому ми переконані: кулуарна зустріч лідерів опозиційних фракцій із президентом Януковичем в Адміністрації президента не має сенсу і не вирішить жодної проблеми", - заявив він.

На переконання Кличка, найкращим способом забезпечити роботу парламенту залишається діалог.

"У нас є приклад – підготовка низки законів, необхідних для європейського інтеграції і безвізового режиму з Європейськими союзом. Над ними працювала робоча група з представників влади та опозиції, вносилися всі необхідні зміни. І тоді ці закони отримують конституційну більшість у залі", - нагадав він.

"Ви вимагаємо запровадити цю процедуру для усіх законів, важливих для економіки, соціальної політики та прав людини. Група з рівним представництвом від влади та опозиції повинна готувати ці закони до розгляду. Тільки тоді робота буде результативною. І тоді не виникатиме підстав для блокування парламенту…", - сказав Кличко.

"Коли не будуть протягувати по декілька разів вексельні схеми, щоб замінити гроші папірцями, не буде шахрайства з призначенням виборів, і не буде позбавлення депутатів мандату… Парламент повинен працювати не над лобістськими законами від оточення президента, а тими, які необхідні людям…", - додав він.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що Янукович запросив голів парламентських фракцій на зустріч на середу, 14:30, до Адміністрації президента. Опозиція ж вимагала провести таку зустріч у залі парламенту, при журналістах, відкрито.

"Українська правда"  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування