Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружині Іващенка дали статус біженця у Данії - газета

Вівторок, 18 червня 2013, 12:08

Дружині колишнього члена уряду України Валерія Іващенка Валентині дали статус біженця в Данії.

Про це пишуть "Вести", нагадуючи, що колишній в.о. міністра оборони в уряді Юлії Тимошенко Іващенко сам отримав притулок у Данії в лютому цього року.

Щоб не втрачати зв'язки із родиною, Іващенко домігся статусу біженця і для своєї дружини.

На думку захисту, виїзд дружини убезпечив Іващенка від тиску.

Адвокат Іващенка Борис Нечипоренко припускає, що його клієнта можуть оголосити в міжнародний розшук.

"Генпрокуратура зверталася до Вищого спецсуду з проханням переглянути рішення про умовний термін відбування покарання Іващенку – він не відзначався у виконавчій службі, як засуджений. Однак, Вищий спецсуд залишив вирок апеляції у силі", - сказав він.

Як відомо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судомеханічний завод".

14 серпня 2012 року Апеляційний суд міста Києва звільнив Іващенка з-під варти й замінив ув’язнення на умовне покарання.

За словами адвоката, нещодавно кримінально-виконавча інспекція знову подавала на Іващенка до Голосіївського райсуду, щоб йому замінили умовне покарання на реальне, у зв'язку із самовільним від'їздом. Розгляд цього позову призначено на 12 вересня. А 12 серпня в Іващенка завершується випробувальний термін.

"Не виключено, що через порушення умов звільнення буде ініційовано його в розшук. У тому числі й через Інтерпол", - допустив захисник.

"Зараз колишній в.о. міністра оборони вчить із дружиною мову, живуть із дружиною поки на допомогу держави, роботу ще не підшукав", - додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування