Янукович: У розвитку діалогу між Україною та МС ще багато чого попереду

Вівторок, 18 червня 2013, 14:54

Віктор Янукович переконаний, що зусилля з розвитку взаємодії України з Митним союзом будуть сприяти досягненню необхідного прогресу в економічній взаємодії України та Білорусі.

Про це він сказав у своїй заяві після церемонії підписання двосторонніх українсько-білоруських документів в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з цим хочу особливо відзначити внесок наших білоруських партнерів у розвиток конструктивного діалогу між Україною та Митним союзом. Я думаю, що багато чого ще попереду", - сказав він.

Він нагадав, що 31 травня поточного року в Мінську був підписаний меморандум про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією.

"Підкреслю: це рішення продиктоване виключно економічними інтересами нашої країни і традиційними відносинами між країнами Митного союзу і Україною", - сказав Янукович.

Він нагадав, що за підсумками 2012 року на країни Митного союзу припало більше 36% зовнішньоторговельного обороту України, що становить близько $ 63 млрд.

"Відзначу також, що підписання меморандуму відповідає інтересам України і жодним чином не суперечить Угоді про асоціацію з Європейським Союзом", - підкреслив президент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування