Москаль хоче взяти на поруки міліціонерів, які затримали п'яного суддю

Вівторок, 18 червня 2013, 15:54

Депутат Геннадій Москаль просить Харківський апеляційний суд дозволити йому взяти на поруки співробітників Державної служби охорони, підозрюваних в перевищенні повноважень при затриманні судді районного суду у Харкові.

Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.

За його словами, арешт трьох співробітників Держслужби охорони за перевищення повноважень - це повна компрометація нового КПК.

"Тому що ст.176 КПК передбачає утримання під вартою, лише як крайній захід. До того є особисте зобов’язання, особиста порука, застава та домашній арешт", - сказав Москаль.

За його словами, суд не врахував, що "міліціонери мають постійне місце роботи, перебувають під контролем свого керівництва, позитивно характеризуються, раніше несудимі, мають на утриманні сім’ї та неповнолітніх дітей".

"Жодних підстав для їх арешту не було, тому рішення про утримання під вартою - це помста з боку прокуратури та суду", - заявив нардеп.

Він повідомив, що відправив урядову телеграму Харківському апеляційному суду, в якій повідомив, що він, як народний депутат, бере арештованих на особисту поруку і просить суд звільнити їх на період досудового та судового слідства.

"Ст.180 КПК визнає наявність одного поручителя в тому разі, коли ним є особа, яка заслуговує на особливу довіру. Оскільки я чотири рази був заступником міністра МВС і, як народний депутат, отримав мандат довіри від українського народу, вважаю, що суд визнає мене особою, яка відповідає цьому критерію і звільнить міліціонерів з-під варти", - додав Москаль.

Як відомо, прокуратура Київського району Харкова 12 червня почала розслідування проти 3 співробітників Державної служби, підозрюваних у перевищенні повноважень при затриманні судді районного суду в Харкові.

Раніше ДСО повідомила про затримання її співробітниками в ніч на 12 червня судді одного з районних судів Харкова за підозрою в хуліганстві в кафе, після чого суд заарештував вранці 13 червня співробітників ДСО за перевищення повноважень при затриманні судді.

Прокуратура та Державна служба охорони оприлюднили власні версії конфлікту.

Українська правда