Тренера збірної з легкої атлетики судитимуть за розкрадання на Олімпіаді

Вівторок, 18 червня 2013, 17:56

Старшого тренера збірної команди з легкої атлетики судитимуть за привласнення 1 мільйона гривень в ході підготовки спортсменів до Олімпійських ігор у Лондоні.

Головним слідчим управлінням Служби безпеки України завершено досудове розслідування за відповідним кримінальним провадженням, повідомляє прес-служба СБУ.

Старшого тренера підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

"У ході досудового розслідування встановлено, що з лютого 2011 року до липня 2012 року старший тренер, зловживаючи службовим становищем, привласнив понад 1 мільйон гривень державних коштів", - йдеться у повідомленні.

"Ці гроші було виділено Державною службою молоді та спорту на організацію підготовки спортсменів національної збірної команди з легкої атлетики до участі у міжнародних змаганнях, у тому числі 35-х Олімпійських Іграх у Лондоні", - уточнили в СБУ.

У травні 2013 року вказане кримінальне провадження із затвердженим Генпрокуратурою обвинувальним актом скеровано до суду.

Як відомо, 13 вересня 2012 року Равіль Сафіуллін оприлюднив звіт про результати роботи спецкомісії, згідно з яким було виявлено нецільове використання коштів керівниками національної збірної України з легкої атлетики, виділених на підготовку спортсменів, зокрема на підготовку до Олімпійських ігор.

Спортсмени Олімпійської збірної України з легкої атлетики просили главу Держслужби молоді та спорту Равіля Сафіулліна розібратися з ситуацією навколо підготовки до Олімпіади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування