Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДАР іще може піти до Януковича, президенту передали питання

Середа, 19 червня 2013, 11:41

Напередодні зустрічі з президентом, призначеної на середу, опозиція передала Віктору Януковичу шість питань для обговорення.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає Радіо "Свобода".

"Перше – це соціально-економічна криза у країні. Друге – це підписання угоди з ЄС. По-перше, нам потрібно вирішити питання щодо звільнення Юлії Тимошенко. По-друге, ухвалити законодавство щодо виборів. По-третє, ухвалити новий закон про прокуратуру", - сказав Яценюк.

"Наступне питання щодо виборів. Ми вимагаємо, щоб Віктор Янукович дав своїй так званій більшості вказівку проголосувати за проведення виборів у п’яти проблемних округах та Києві 27 жовтня. Наступне питання щодо політичних переслідувань. І останнє – щодо корупції. Президент повинен не очолювати корупцію, а боротися з корупцією", - додав він.

При цьому Яцецюк наголосив, що ця зустріч має відбуватися у присутності журналістів. 

А лідер фракції УДАР Віталій Кличко заявив, що не піде на зустріч із президентом у його Адміністрацію, та наполягає на виступі його в парламенті.

Але, як уточнив Радіо "Свобода" депутат від УДАРу Павло Розенко, наразі переговори всередині опозиції тривають, і не виключено, що УДАРівці таки можуть взяти участь у зустрічі.

"Ми не хочемо мати такий розмір, що президент поговорить з п’ятьма лідерами фракцій і на цьому весь діалог з парламентом припиниться", - зазначив Розенко.

"Ми хочемо бачити президента у Верховній Раді. Ми хочемо почути його бачення майбутнього України. У свою чергу, нам є що сказати президенту. Але, думаю, ще триватимуть дискусії щодо формату участі опозиції", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування