Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Охоронці Кабміну намагались не пустити журналіста через паспорт

Середа, 19 червня 2013, 12:30

Охорона Кабінету міністрів намагалася не пропустити на засідання уряду фотокора видання Комерсант-Україна Влада Соделя, бо вирішила, що його паспорт недійсний.

Про це "Українській правді" повідомив сам Содель.

"На кабміні охоронці – молодший лейтенант і лейтенант заявили мені:" Ми вважаємо, що ваш паспорт недійсний, тому ми вас не пропускаємо… Тобто вони заявили, що мій паспорт недійсний", - сказав він.

"Паспорт у мене дійсно пом'ятий, як у репортера, який завжди його показує", - сказав він

"Однак вчора я був в адміністрації президента з цим самим паспортом. На трьох пунктах контролю з цим паспортом жодних питань не виникло", - зазначив він.

Він також додав, що саме на вході до кабінету міністрів охоронці перевищують свої службові повноваження.

"В Кабміні такі розмови постійно відбуваються з журналістами. До всіх журналістів вони чіпляються, до всіх журналістів ставлять питання: то зніміть окуляри, чому перефарбувалися, чому інша зачіска", - зазначив фотокор.

"Зазвичай охоронці там ще люблять дивитись паспорт, де написана прописка і інші позначки, порушуючи закон про захист персональних даних. От наприклад, там стоїть молода дівчина, а вони дивляться, де вона живе", - обурився він.

"Ми можемо дати дозвіл, щоб вони подивились. Але їхнє завдання лише встановити чи співпадає моє обличчя з фотографією в паспорті. А вони читають паспортні дані", - додав він.

За словами Соделя, його завели за три хвилини до закінчення протокольного вступного слова Азарова, після якого журналісти зазвичай виходять із зали засідань уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування