Яценюк хоче ТСК щодо діяльності ЦВК і правил виборів

Четвер, 20 червня 2013, 12:09

Найкращий шлях для проведення чесних і прозорих виборів в Україні – це створення ТСК щодо виборчого законодавства та діяльності ЦВК.

Про це заявив голова лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк у четвер, 20 червня, під час засідання круглого столу щодо виборчого законодавства України у Представництві ЄС у Києві, передаэ прес-слжуба Батьківщини.

Яценюк зазначив, що основні проблеми на виборах в Україні – виборча корупція, зловживання владою під час виборів та дисбаланс у висвітленні діяльності політичних сил у ЗМІ, а також сильні зловживання владою з боку Центрвиборчкому.

"У людей, обраних народом України в п’яти одномандатних округах було просто відібрано мандати. І це – відповідальність ЦВК", - сказав він.

Саме тому, на думку Яценюка, треба створити ТСК.

"Найкращий шлях вирішити це питання – створити Тимчасову слідчу комісію парламенту щодо виборчого законодавства та діяльності і формування ЦВК", - підкреслив він.

За словами Яценюка, переглянути законодавство щодо президентських, парламентських та місцевих виборів та діяльності ЦВК: "Найкращий шлях для цього – розробити Виборчий кодекс. Ми розробили проект цього кодексу, і можемо змінити певні спірні моменти - це має бути спільна робота".

Він зазначив, що опозиція розробила низку юридичних та технічних пропозицій щодо українського виборчого законодавства:

"Якщо ми зробимо це разом, ми зможемо досягти мети, щоб народ України реально мав право обирати владу та усувати владу демократичним шляхом і було гарантоване ключове конституційне право – обирати та бути обраним".

Арсеній Яценюк також наголосив, що опозиція вимагає перегляду закону про референдум, "який в порушення Конституції фактично виключає з процесу парламент".

"У рамках роботи ТСК ми можемо зробити це спільно. Ми звернулися до влади з тим, щоб вона співпрацювала з опозицією, а не сліпо критикувала українську опозицію, яка бореться за демократію в Україні", - додав Арсеній Яценюк. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News