Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Януковича надто втручається у зміну Конституції - експерт

П'ятниця, 21 червня 2013, 10:46

Адміністрація президента надто активно залучена у процес роботи Конституційної асамблеї, яка готує проект реформування основного закону.

Про це сказав член Конституційної асамблеї, науковий консультант Центру ім. Разумкова Микола Мельник газеті "Комерсант-Україна".

Останній конфлікт у асамблеї був викликаний рішенням її голови Леоніда Кравчука відправити на розгляд Венеціанської комісії розроблений в АП законопроект про внесення змін до розділу Конституції "Правосуддя" без узгодження зі членами КА.

"Наскільки мені відомо, Венеціанська комісія висловлювала зауваження, що Конституційна асамблея представляє не власні законопроекти, а законопроекти, підготовані в АП. Виходить, що всі ініціативи, які нібито виходять від асамблеї, підготувала не асамблея", - заявив Мельник. 

Він також побоюється, що одноосібне право президента призначати суддів зашкодить незалежності судової системи.

"Я вважаю, що усунення парламенту від призначення суддів не усуне політичну складову в цьому процесі, а концентрація таких повноважень у президента порушить наявний баланс і збільшить негативну ситуацію з незалежністю суддів", - сказав експерт.

"Те ж саме стосується надання президентові права ініціювати створення, реорганізацію та ліквідацію судів", - додав Мельник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування