У Генпрокуратурі скаржаться на збільшення кількості "підривників"

П'ятниця, 21 червня 2013, 19:20

У 2013 році збільшилася кількість неправдивих повідомлень про підготовку вибухів.

Про це заявив старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Генпрокуратури Шамардін, повідомляє прес-служба ГПУ.

За його словами, прокуратурою встановлено, що у 2011 році в органах внутрішніх справ по державі зареєстровано 235 повідомлень, в 2012 - 263, а в поточному році вже надійшло понад 130 повідомлень вказаної категорії.

"Найбільша кількість заяв та повідомлень кожного року надходить до органів внутрішніх справ Києва", - зазначив Шамардін та додав, що також щороку зростає кількість вказаних заяв та повідомлень в АР Крим, Київській, Херсонській областях та в Севастополі.

За словами прокурора, злочинами вказаної категорії, як правило, заподіюються значні збитки інтересам держави, які пов’язані із терміновою евакуацією громадян з об’єктів, порушенням нормальної роботи підприємств, установ та організацій, позаплановим застосуванням великої кількості сил і засобів органів МНС та МВС. 
 

Також він зазначив, що вищевказані злочини, зважаючи на загальнонебезпечний їх характер та резонанс, який вони викликають у громадян, значно підвищують рівень суспільної напруги.

Прокурор нагадав, що неправдиве повідомлення про підготовку вибуху є кримінально-караним.

"Вивченням судової практики з призначення покарань у кримінальних провадженнях вказаної категорії встановлено, що відповідно до положень Кримінального кодексу України, до обвинувачених застосовуються реальні міри покарання у вигляді позбавлення волі", - сказав він. 

За словами прокурора, всього протягом 5 місяців 2013 року до суду вже направлено 20 кримінальних проваджень вказаної категорії, ще у низці проваджень особам повідомлено про підозру та триває досудове розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування