Шокований МЗС закликав українців не гуляти по горах Пакистану

Неділя, 23 червня 2013, 12:28

Міністерство закордонних справ України закликало уряд Пакистану здійснити ретельне розслідування загибелі українських туристів та вжити заходів з підвищення безпеки для українських громадян.

Про це йдеться у заяві МЗС України з приводу загибелі українських громадян в Пакистані, повідомляє прес-служба відомства.

"В Україні шоковані звісткою про розстріл терористами групи туристів, внаслідок чого, за попередніми даними, були вбиті українські громадяни, які перебували в районі гори Нанга-Парбат на півночі Ісламської Республіки Пакистан", - зазначили в МЗС.

"МЗС України закликає уряд Пакистану здійснити ретельне розслідування скоєного злочину, вжити заходів з підвищення безпеки для українських громадян, що перебувають на території ІРП, а також справедливого покарання винних та виплати родинам загиблих належної компенсації", - заявили у відомстві.

Також МЗС наполегливо рекомендує українським громадянам, у тому числі і групам альпіністів, які планували ближчим часом відвідати даний регіон та здійснити сходження на вершини, перенести ці плани.

"Україна жорстко засуджує тероризм, прояви якого не можуть бути виправданими будь-якими гаслами та ідеями, і вважає недопустимим напад на мирних громадян, які популяризували туристичний потенціал Пакистану та не становили жодної загрози", - додали в МЗС.

Як повідомлялося, трагедія сталася в районі, який до цього вважався найбезпечнішим в Пакистані місцем для відвідування туристами.

За даними МЗС, такий інцидент з іноземцями трапився вперше за десятки років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування