Берлусконі дали 7 років в'язниці за секс із неповнолітньою

Понеділок, 24 червня 2013, 19:24

Колишній прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі засуджений до семи років в'язниці за секс з неповнолітньою повією та зловживання службовим становищем.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, вирок набуде чинності, якщо Берлусконі не вдасться його оскаржити.

Крім цього, суд в Мілані довічно заборонив 76-річному Берлусконі займати державні посади.

Суд покарав Берлусконі більш жорстко, ніж пропонували прокурори: ті просили шестирічного ув'язнення.

Колишній італійський прем'єр усі висунуті проти нього звинувачення заперечує.

Скандал навколо еротичних вечірок "бунга-бунга", які влаштовувалися на віллі колишнього прем'єр-міністра, розгорівся на початку 2011 року.

Прокуратура вважає, що жінки, яких запрошували в резиденцію Берлусконі на ці вечірки, були повіями - частиною злочинної системи, створеної спеціально для того, щоб догоджати прем'єру.

За даними слідства, резиденція Берлусконі постійно приймала жінок, залучених до проституції.

Берлусконі відкидає звинувачення в тому, що в 2010 році він платив 17-річній танцівниці марокканського походження Карімі Махруг за секс-послуги.

Сексуальний зв'язок із жінкою, яка не досягла 18 років, є в Італії кримінальним злочином.

У травні нинішнього року Махруг, відома на прізвисько Рубі-Серцеїдка, заявила на процесі проти помічників Берлусконі, що вигадала всі подробиці про еротичні вечірки на віллі італійського лідера, якими вона охоче ділилася раніше.

Махруг відмовилася від свідчень, що отримала 187 тисяч євро від Берлусконі в якості плати за участь у кількох його вечірках.

Однак, за даними прокурора Ільди Боккассіні, Рубі лукавить: з жовтня по грудень 2010 року вона, як стверджує звинувачення, отримала від Берлусконі 4,5 млн євро.

Що стосується звинувачень у зловживанні службовим становищем, то в ході процесу стало відомо, як одного разу Берлусконі дзвонив у поліцію і вмовляв звільнити онучку президента Єгипту, що потрапила під арешт.

За "внучку Мубарака", як з'ясувалося, видавала себе все та ж Махруг.

При цьому Берлусконі заявив, що в даному випадку не зловживав службовим становищем.

В останні роки Берлусконі став фігурантом відразу декількох судових процесів.

У жовтні 2012 року суд Мілана засудив його до чотирьох років в'язниці за несплату податків, проте пізніше скоротив термін за амністією до одного року.

Спроба адвокатів медіамагната домогтися повного скасування вироку зазнала днями невдачі.

У березня 2013 року Берлусконі був засуджений до одного року в'язниці у справі про незаконне прослуховування, але цей вирок ще не набув чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування