Грузинський прем'єр не виключає арешту Саакашвілі

Вівторок, 25 червня 2013, 13:02

Прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі не виключає арешту чинного президента країни Михайла Саакашвілі після президентських виборів.

Про цей Іванішвілі заявив у Єрусалимі ізраїльським журналістам, відповідаючи на запитання, чи можливий арешт Саакашвілі після президентських виборів у жовтні, повідомляє "Інтерфакс".

"Я не хотів би, щоб Саакашвілі арештовували, хоча виключати нічого не можна", - сказав він.

"Є прокуратура, суд і закон для всіх єдиний. Я не бажаю проводити з ним жодних переговорів", - заявив Іванішвілі.

Грузинський прем'єр сказав, що Саакашвілі не поважає законодавство Грузії.

"Він талановитий у плані обману не тільки грузинських громадян, але усього світу. Його всі підтримували, хоча потім зрозуміли, що він будував у Грузії авторитарний режим", - заявив Іванішвілі.

Як повідомлялося, представник більшості у парламенті Грузії Гія Жоржоліані заявив про намір розпочати процедуру імпічменту президента Саакашвілі.

Напередодні прокуратура Грузії пред'явила нові звинувачення екс-прем'єру Грузії, генсеку партії президента Грузії "Єдиний національний рух" Вано Мерабішвілі у зв'язку з фальсифікацією ходу слідства й перешкодами встановленню істини у справі про вбивство банкіра Сандро Гіргвліані.

Як повідомила прокуратура Грузії, Мерабішвілі, який перебуває в ув’язненні, був ознайомлений із інкримінованими йому звинуваченнями, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Екс-прем'єр уже проходить обвинувачуваним у справах про підкуп виборців, розтрату чи присвоєння коштів із використанням службового становища, зловживання повноваженнями, а також перевищення повноважень при розгоні акції опозиції у 2011 році.

Гіргвліані 28 січня 2006 року разом зі своїм другом Леваном Бухаидзе відвідав кафе "Шарден-Бар" у центрі Тбілісі. У барі буви керівник департаменту конституційної безпеки МВС Дата Ахалая, його заступник Олег Мельников, начальник генеральної інспекції МВС Василь Санодзе, начальник служби з громадських зв'язків МВС Гурам Донадзе, дружина екс-прем'єра Грузії Тако Салакая, а також знайома Сандро Гіргвліані - Тамара Майсурадзе.

У Гірвгліані трапилася сварка з Гурамом Донадзе. Того ж дня тіло вбитого Гіргвліані було виявлено в селищі Окрокана з ознаками насильницької смерті.

Суд у Грузії виніс вирок у цій справі чотирьом колишнім високопоставленим офіцерам департаменту конституційної безпеки МВС Грузії, які були згодом звільнені за амністією.

За новими обвинуваченнями, Мерабішвілі відповідатиме за злісне використанню своїх посадових повноважень у особистих цілях для приховання участі у справі вбивства своєї дружини Салакая.

Саме з нею й високопоставленими чиновниками МВС Ахалая й Санодзе посварився у кафе Гіргвліані, після чого був побитий. Прокуратура стверджує, що крім засуджених за ненавмисне вбивство чотирьох співробітників поліції, його били ще двоє високопоставлених чинів МВС.

Слідство триває і, як заявляє прокуратура, у справі до кримінальної відповідальності будуть притягнуті ще низка чиновників, які забезпечували пільгове утримання у в'язниці та часті відлучки засуджених із в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування