В "Ударі" не знають причини, яка змусить Кличко не піти у президенти

Вівторок, 25 червня 2013, 15:17

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко буде балотуватися в президенти.

Про це заявив депутат від партії "Удар" Віталій Ковальчук в інтерв'ю "Українській правді".

Відповідаючи на питання, чи може таке статися, що Кличко не піде на вибори президента, він сказав: "Я думаю, що дуже важко буде знайти причину, по якій, це може статися".

"Перемога в 2015 році - це компроміс між позитивним майбутнім країни і особистими амбіціями. Переможе той, хто зможе урезонити свої особисті амбіції на благо безлічі людей, багатьох з яких він може навіть не знати. Кандидатом однозначно має стати той, у кого буде найвища підтримка людей", - уточнив Ковальчук.

"Ми зможемо знайти аргументи, чому той чи інший кандидат зможе підтримати іншого. Думаю, що навесні 2014 ми повернемося до цього питання", - додав він, відповідаючи на питання, чи може Кличко "знятися" заради Арсенія Яценюка.

"Я думаю, що Віталію Кличку ніхто не зможе перешкодити перемогти на виборах 2015 року", - заявив депутат.

Коментуючи можливість не допуску Кличка до виборів президента через те, що він не проживав останні 10 років в Україні, Ковальчук сказав: "Влада здатна піти на будь-які провокації, щоб не допустити на вибори кандидата, який має реальні шанси перемогти. Але підстав для цього немає".

"Коли Віталій проводив бої за кордоном, він 4 тижні до бою жив у тренувальному таборі. Решту часу він перебував в Україні", - розповів він.

Депутат упевнений, що арештована Юлія Тимошенко не скаже, що не хоче, щоб Кличко був єдиним кандидатом.

"Я думаю, що ми зможемо переконати суспільство, в тому числі Юлію Володимирівну Тимошенко, щоб вона цього не говорила. І цього "якщо" не буде. Її голос сьогодні важливий, незалежно від того, чи знаходиться вона в ув'язненні або буде на волі. Вона - жертва політичних репресій і є політв'язнем, її потрібно звільнити і відновити в цивільних правах. Після чого їй вирішувати - чи ставати їй самій кандидатом у президенти чи підтримати когось іншого", - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, що Кличко повинен буде поступитися Тимошенко в боротьбі за посаду президента, якщо її звільнять, Ковальчук зазначив: "У великій країні з 46 мільйонами громадян не повинна йти мова виключно про амбіції".

Як відомо, результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології показали, що якби президентські вибори відбувалися наприкінці травня 2013 року, то найбільшу кількість голосів виборців отримав би Віталій Кличко. На другому місці опинився б Віктор Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування