Газета: США вирішили не впускати Тягнибока й Мірошниченка

Середа, 26 червня 2013, 10:21

Представникам Свободи Олегу Тягнибоку й Ігорю Мірошниченку могли заборонити в'їзд у США.

Про це пише газета Сегодня з посиланням на джерела в дипколах.

За інформацією газети, Держдеп США прийняв рішення щодо небажаності в'їзду в Штати нардепів від "Свободи" Олега Тягнибока й Ігоря Мірошниченка.

За словами джерела, рішення прийняте на початку року.

"Центр Візенталя (одна із провідних єврейських організацій США. - Авт.) включив Тягнибока й Мірошниченка в список головних антисемітів світу, а після приходу Керрі у Держдеп звернувся туди із проханням внести свободівців у список осіб, чиє знаходження в США небажане", - сказав співрозмовник.

"Центру Візенталя повідомили, що питання вирішене позитивно. Про це сказали Кличко під час його поїздки в Штати в лютому, а вчора або сьогодні повинні були сказати й Арсенію Яценюку", - додав він.

Посольство США відмовилося коментувати ситуацію: "Виходячи із закону про захист приватної інформації, посольство подібні чутки не коментує".

Джерело у фракції УДАР також відмовилось коментувати інформацію: "Ця тема розганяється на міжнародному рівні, але про санкції від нашого лідера я не чув".

Нардеп-свободівець Ігор Мірошниченко вважає інформацію про санкції провокацією.

"У нас такої інформації немає. МЗС свідомо дискредитує "Свободу". "Свобода" не є антисемітською партією. Ні мої заяви, ні заяви Олега Тягнибока не були ксенофобськими, і тому заборона на наш в'їзд у США або будь-яку іншу країну є абсурдом", - сказав він.

За словами Мірошниченка, він у США жодного разу не їздив, але Олег Тягнибок був там протягом останніх місяців.

Коли саме, Ігор не згадав, однак у пресі про поїздку лідера "Свободи" у Штати востаннє писалося рік тому, у червні 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування