У травні рівень "джинси" зріс до 10%

Середа, 26 червня 2013, 11:51

У травні рівень публікації матеріалів з ознаками прихованого політичного та комерційного замовлення у друкованих і в інтернет-виданнях збільшився до 10%.

Про це свідчить моніторинг шести загальнонаціональних друкованих  та чотирьох інтернeт-видань проведений Інститутом масової інформації.

Експертами проаналізовано 545 матеріалів у друкованих виданнях  та 84 матеріали в  інтернет-виданнях, що вийшли у період з 20 до 26 травня 2013 року.

"У травні рівень "джинси" збільшився до 10%. Ці показники для друкованих видань є найвищими у 2013 році. Переважають в кількості політичні замовні матеріали. У друкованих виданнях співвідношення політичних і комерційних замовних матеріалів становить 72% до 28%, приблизно таке ж співвідношення і в інтернет-виданнях", - йдеться у повідомленні "Стоп цензурі".

У травні рівень джинси зріс на 10%
У травні рівень "джинси" зріс на 10%

"З графіку видно, що рівень джинси зростає за рахунок зростання матеріалів з ознаками політичного замовлення. Проаналізувавши тематику матеріалів, можна заявити про підготовку політиків та політичних сил до виборів у Києві, незважаючи на відсутність вирішення цього питання в законодавчому полі", - уточнили в ІМІ.

В інтернет-виданнях найактивніше піариться глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов. І опозиція, і провладна Партія регіонів в травні розміщували замовні матеріали в друкованих виданнях, причому як одна, так і інша сили висвітлювали свої мітинги.

"Що стосується друкованих видань, що розмістили найбільше замовних матеріалів - то лідери не змінились - це "Комсомольская правда в Украине" - 18% від загальної кількості матеріалів і газета "Факти" -  11%", - свідчать результати дослідження.

"Найбільше "джинси" експерти виявили на сайті УНІАН (5 із 8). Більшість таких новин - на користь голови КМДА Попова.  Виявлена також комерційна "джинса" - новина, у якій рекламується нова послуга "Приватбанку". Комерційне повідомлення від банку розмістив без належних позначок також сайт "Лівий берег". "Героями" ще 2-х "джинсових" повідомлень на цьому сайті стали голова КМДА Попов та міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

16:02
Ворог вночі атакував ще 2 ГЕС, під загрозою катастрофи опинилась і Молдова - Зеленський
16:02
Заступник аграрного міністра Польщі зривав переговори з Україною - польські асоціації
15:56
Топгенерал США заявив, що для Америки вже не так ризиковано відправляти ATACMS в Україну
15:33
Росія вдарила двома ракетами по Одесі. Їх збили, але уламки впали на цивільних
15:33
На Херсонщині тракторист підірвався на російській міні
15:30
Ризики для військових: петиція до Зеленського про обмеження роботи онлайн-казино зібрала голоси
15:21
Зеленський після Ставки: Через атаки РФ на ГЕС під загрозою не лише Україна, а й Молдова
15:16
Зарплати вчителів: Лісовий натякнув на потенційно нову систему мотивації
15:12
На березі Тиси можуть побудувати мультимодальний термінал для міжнародних перевезень
15:11
відео, фотоНа Харківщині сапери знешкодили російську авіабомбу
Усі новини...