Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти протестували проти катувань в українській міліції

Середа, 26 червня 2013, 16:29

У середу активісти Amnesty International в Україні провели акцію проти тортур та безкарності в українській міліції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

Учасники акції встановили магнітний пазл із силуетом міліціонера, що замахується кийком.

Кожен бажаючий підписати петицію проти катувань забирав фрагмент пазлу та відкривав частину схованого малюнку. Коли останній пазл було знято, з’явився підготовлений активістами колаж з текстівками, які описують їх бачення ідеальної міліції – "підзвітна, професійна, неупереджена, відкрита, добре оплачувана, некорумпована, здатна допомогти".

"Сьогоднішня акція демонструє бажання українців мати дійсно ефективну правоохоронну систему, де міліціонери охороняли б їх безпеку, а не порушували права людини, особливо в такій грубій формі як катування", - сказала виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

До акції долучилися представники інших правозахисних організацій.

За словами, Андрія Діденко, представника Української Гельсінської спілки з прав людини та Харківської правозахисної групи, катування в міліції це системне явище.

"Дослідження, які щороку проводять Харківський інститут соціальних досліджень спільно з Харківською правозахисною групою свідчать, що майже кожні сорок секунд в підрозділах міліції відбувається акт незаконного насилля", - сказав Діденко.

Найголовнішою причиною безкарності міліціонерів є неефективність прокуратури у розслідувані справ міліцейського свавілля.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування