Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарху нафотошопили паству

Середа, 26 червня 2013, 17:32

Московському патріарху Кирилу збільшили кількість охочих його послухати за допомогою фотошопу.

Як зауважили користувачі соцмереж, ретуші піддався знімок з сайту РПЦ зроблений 23 червня, на якому патріарх Кирило читає проповідь з балкона Троїце-Сергієвої лаври, повідомляє Лента.Ру.

Фотографія опублікована в присвяченій проповіді фотогалереї. На знімку вся площа перед балконом, на якому стоїть патріарх, заповнена людьми. При цьому в лівому нижньому кутку фотографії в натовпі кілька разів повторюються одні й ті ж особи.

Прес-служба РПЦ поки не коментувала інформацію про фотографію. Більше того, вона зникла з сайту.

 



У 2011 році блогери вже викривали прес-службу патріарха у використанні фотошопу для збільшення натовпу віруючих на фотографії. Тоді мова йшла про літургію за участю Кирила, що проходила на площі Свободи в Харкові. На відретушованому варіанті знімка за допомогою фоторедактора натовп було збільшено в півтора-два рази.

Крім того, у квітні 2012 року в блогосфері викликала широкий резонанс відретушована фотографія самого патріарха. У фотогалереї на сайті московського патріархату на руці Кирила замазали годинник, зображення яких, втім, збереглося на знімку у вигляді відображення на кришці столу. Ретушування фотографії блогери пов'язали з заявою патріарха, що він ніколи не носив дорогих годинників.

Незабаром після виявлення блогерами скандального знімка прес-служба РПЦ повідомила про повернення на сайт оригіналу фотографії. При цьому в прес-службі тоді підкреслили, що принципово не редагують фотографії перед публікацією. Інцидент з замазаним годинником представники патріарха назвали грубим порушенням внутрішньої етики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування