Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко й надалі відмовляється просити помилування у Януковича

Середа, 26 червня 2013, 20:31

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не проситиме президента Віктора Януковича про помилування.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у середу.

"Це абсолютно чітка позиція, яку ми заявляли неодноразово. Ця позиція не змінилася", - сказав Власенко.

Він нагадав, що ні екс-міністр МВС Юрій Луценко, ні його близькі прохань про помилування не писали.

"Я ще раз повторюю, що Тимошенко не веде переговори з чинною владою. Ситуацію, в якій зараз знаходиться Україна через застосування політично мотивованого правосуддя, створив Віктор Янукович. Він повинен цю ситуацію вирішити сам. У ситуації з Юрієм Луценком ніхто ніяких заяв не писав", - підкреслив Власенко.

Він зазначив також, що не коментує ставлення екс-прем'єра до можливого помилування.

"Я не коментую зараз ставлення Тимошенко до питання про помилування - я коментую юридичну складову. Відповідно до п.27 ст.106 Конституції президент має необмежене право на проведення помилування", - сказав Власенко.

"При цьому президент не обмежений нічим. Всі обмеження, які встановлені, встановлені указом президента, тобто встановлені самим президентом для самого себе. Він продемонстрував у справі Луценка, що він може не рахуватися з цим. І це з юридичної точки зору виправдано, тому що помилування здійснюється теж указом президента", - сказав захисник.

"Тобто, це два акти рівної юридичної сили, видані однією й тією ж особою і, відповідно, він може застосовувати іншу процедуру, відмінну від встановленої в його акті", - сказав Власенко.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Термін відбування покарання обчислюється з 5 серпня 2011 року, коли Тимошенко заарештували на засіданні суду.

З 9 травня 2012 року Тимошенко проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні № 5 (Харків).

5 квітня 2013 року стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням про помилування Луценко.

Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр внутрішніх справ відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування і в той самиц день екс-міністр покинув колонію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування