Власенко побачив у кіно таку ж ситуацію, як з Тимошенко

Середа, 26 червня 2013, 21:15

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не повинна писати заяву з проханням дозволити їй виїхати на лікування за кордон.

Так стверджує її захисник Сергій Власенко.

"Для того, щоб це відбулося, від Юлії Тимошенко нічого не потрібно - це перше. Друге - від її волі нічого не залежить", - сказав він журналістам у середу.

На його думку, чинне законодавство передбачає можливість виїзду на лікування за кордон і для засуджених.

"Для цього є, як мінімум, дві норми чинного законодавства - ст.7 Кримінально-виконавчого кодексу, що говорить про те, що всі особи, що знаходяться в надрах пенітенціарної служби, володіють тими ж правами, що і звичайні громадяни, якщо немає спеціального обмеження в законі", - сказав Власенко.

"Крім того, є ст.36 нормативного акту, який називається "Основи законодавства України про охорону здоров'я". Ця стаття говорить про те, що громадяни України мають право на лікування за кордоном, при цьому держава зобов'язана їм у цьому сприяти в тому випадку, якщо неможливо лікування такої особи в Україні з будь-яких причин: з будь-яких, не тільки з медичних", - додав захисник.

"Якщо ми візьмемо ці дві норми і з'єднаємо в одну, то побачимо, що немає ніякого обмеження чи для засуджених, чи для відбувають покарання, чи для політично переслідуваних", - пояснив Власенко.

За його словами, в цьому випадку немає необхідності забезпечувати виїзд за кордон конвою для охорони засудженого.

"Не повинна організовуватися ніяка охорона. У нас є низка норм чинного законодавства України, коли не організується жодна охорона, наприклад, особу можуть відпустити на поховання близького родича. Особу можуть відпустити у зв'язку зі стихійним лихом у нього вдома", - сказав захисник.

"Просто людину випускають на певний час. Це дуже стара норма. Якщо пам'ятаєте фільм "Вокзал для двох" - там була точно така ситуація", - додав Власенко.

Як відомо, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк переконаний, що в найближчому майбутньому президент зробить перший крок до звільнення Тимошенко і відпустить її на лікування.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування