Церковний суд позбавив сану монаха, який вчинив смертельне ДТП

Середа, 26 червня 2013, 21:57

Церковний суд Московської міськепархії позбавив сану ієромонаха Ілію (Павла Сьоміна), засудженого до 3 років позбавлення волі за ДТП, в якому загинули дві людини.

Як повідомляють РИА Новости, постанову церковного суду затвердив патріарх Московський і всієї Русі Кирило.

Глава патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков повідомив, що церковний суд також визнав Сьоміна винним у смерті двох людей і констатував відсутність обставин, що пом'якшують його вину.

"Вчинене монахом Ілією дало привід тим, хто шукає причини звинувачувати всю нашу Церкву, стало стимулом для наклепницьких вигадок проти кліриків, абсолютна більшість яких чесно і жертовно несе своє пастирське служіння", - прокоментував ситуацію патріарх Кирило

"Нехай те, що відбулося з монахом Ілією, стане наукою всім священнослужителям", - зазначив він.

Аварія сталася 15 серпня 2012 року. Водій позашляховика Mercedes Gelandewagen Павло Сьомін збив трьох робітників і врізався в "Газель", що стояла за огорожею. Потім машина Сьоміна, змінивши траєкторію, зачепила автомобіль Skoda, який рухався в одному з ним напрямку. Від удару обидві іномарки перекинулися.

В результаті ДТП двоє робітників померли на місці, ще один госпіталізований.

У грудні 2012 року патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав священиків відмовитися від дорогих машин, щоб не дискредитувати духовенство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування