Волга матиме право на дострокове звільнення через 3 роки

Четвер, 27 червня 2013, 10:20

Екс-голова Держфінпослуг Василь Волга, який засуджений до п'яти років позбавлення волі в 2016 році отримає право на дострокове звільнення.

Про це на брифінгу повідомив начальник Полтавського облуправління Державної пенітенціарної служби України Микола Ісаєв, передає УНІАН.

За його словами, Волга, як й інші засуджені, має право на дострокове звільнення, відсидівши 2/3 призначеного судом терміну.

"Я не вважаю Волгу якимсь VIP-засудженим, як говорять журналісти. Він для нас рядовий засуджений. Він, як і всі, має право на дострокове звільнення після 2/3 терміну, який йому призначив суд", - сказав Ісаєв.

"При цьому він повинен за цей термін показати себе з найкращого боку. Я думаю, він сам собі не ворог і поводитиметься добре", - додав він.

Ісаєв зазначив, що документи на дострокове звільнення ув'язненого готує адміністрація установи і передає до суду, який, враховуючи думку наглядової комісії, ухвалює відповідне рішення.

Як відомо, 24 вересня 2012 року Шевченківський районний суд Києва засудив до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна колишнього голову Держфінпослуг Волгу.

Суд визнав Волгу винним у спробі отримання 500 тис. дол. хабара. У Полтавській виправній колонії № 64 Волга працює бібліотекарем, як всі засуджені, мешкає в гуртожитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News