Тимошенко закликала владу і опозицію сісти за стіл заради євроінтеграції

Четвер, 27 червня 2013, 10:21

Юлія Тимошенко вважає, що для виконання критеріїв, запропонованих Україні Європейським союзом для підписання угоди, потрібно створити нову організаційну структуру на кшталт круглого столу або асамблеї.

Про це йдеться в її публікації на "Українській правді".

"Я вважаю, що треба негайно створити нову організаційну структуру на кшталт круглого столу або асамблеї, яка буде активно та публічно діяти відсьогодні і до вступу в законну силу Угоди про асоціацію, включаючи підписання та ратифікацію цього документа", - написала екс-прем'єр.

Вона запропонувала назвати цю структуру - Національний круглий стіл "Порозуміння заради європейського майбутнього".

Тимошенко також запропонувала ключові принципи організації та діяльності НКС.

За її словами, повноправними учасниками круглого столу мають стати президент, визначені ним посадові особи його адміністрації та уряду, голова ВР та лідери всіх парламентських фракцій, керівники профільних комітетів ВР, які беруть участь в євроінтеграційних процесах, представники Венеціанської комісії, представники делегації ЄС, лідери політичних груп Європарламенту та посли ЄС в Україні.

"...найголовніше - серцем цього Національного круглого столу має стати участь у його роботі моральних авторитетів націй, лідерів громадських рухів та організацій, які не дадуть політикам діяти безвідповідально або за подвійними стандартами", - написала Тимошенко.

За її словами, круглий стіл обов’язково мусить мати діючий виконавчий орган, який забезпечить його організацію та ефективну діяльність.

"На першому засіданні має бути затверджений план спільної роботи з виконання критеріїв ЄС. Кожне засідання має завершуватися прийняттям письмових рішень з усіх питань, обов’язкових для затвердження в парламенті та уряді", - вважає політик.

Тимошенко заявляє, що круглий стіл варто скликати раз на тиждень та проводити його від початку до кінця в присутності представників преси.

Як місце проведення круглого столу вона запропонувала Український дім.

Як відомо, у четвер громадські діячі, історики, експерти, активісти заявили про ініціативу започаткування національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування