ТБ: У Сноудена таки є транзитний документ від Еквадору

Четвер, 27 червня 2013, 11:17

Колишньому співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену, який нібито застряг у транзитній зоні аеропорту Шереметьєво, був виданий документ, по якому він може перетнути кордон.

Про це повідомляє телеканал Univision.

Документ датовано 22 червня й підписаний консулом Еквадору в Лондоні Фіделем Нарваесом.

Транзитний документ виданий Сноудену із проханням дозволити йому подорожувати до території Еквадору з метою одержання політичного притулку.

Документ виданий для надання владі країн, через які Сноуден буде їхати транзитом.

Саме консул Еквадору в Лондоні займався питанням надання притулку Wikileaks Джуліану Ассанжу.

Раніше саме Ассанж повідомляв про те, що Сноудену видані транзитні документи. США ліквідували його паспорт відразу після того, як він офіційно визнав, що розкрив документи спецслужб.

 

Точне місцезнаходження Сноудена не встановлене. Раніше вважалося, що через відсутність документів він перебуває в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво, куди приїхав з Гонконгу по дорозі в Еквадор.

Сноуден оприлюднив документи, згідно з якими спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook.

Крім того минулого тижня лондонська газета Guardian повідомила з посиланням на документи Сноудена, що британська розвідка знімає й аналізує гігантські обсяги інформації із трансатлантичних оптоволоконних кабелів.

США просять Росію зробити все, щоб видати Сноудена їм, Однак Росія відмовляється це зробити.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування