Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тіла загиблих в Пакистані туристів повернули в Україну

П'ятниця, 28 червня 2013, 09:41

До Харкова в ніч на п’ятницю прилетів літак із тілами трьох українських альпіністів, які загинули в Пакистані внаслідок теракту.

Як передає УНІАН, прямий рейс із тілами загиблих прибув з Ісламабада до міжнародного аеропорту Харкова о 2:40.

На цьому ж літаку до Харкова прибули також семеро громадян України - учасників цієї експедиції, які залишилися живими.

Як зазначив голова Харківського альпклубу Геннадій Копійка, який зустрів літак, ще двоє киян залишилися в Ісламабаді, вони чекають недоставлені їм коштовне спорядження та речі. Київські альпіністи повернуться в Україну пізніше.

За його словами, літак, на якому до Харкова доставили тіла українських альпіністів, далі полетить у Вільнюс та доставить на батьківщину тіло загиблого литовського альпініста.

Копійка зазначив, що прощання з загиблими Сергієм Свиргуном, Бодаві Кошаєвим, Дмитром Коняєвим пройде в неділю, 30 червня, у харківському Будинку міліції. Альпіністів поховають на цвинтарі №13.

Голова Харківського альпклубу відзначив активну роботу посольства України в Пакистані, співробітники якого допомагали якнайшвидше повернути загиблих на батьківщину.

Він зауважив, що харківські альпіністи найближчі кілька років не поїдуть до Пакистану.

У свою чергу заступник Харківського міського голови Ігор Терехов зазначив, що місцева влада організує всю процедуру прощання та поховання загиблих альпіністів та розглядатиме питання допомоги сім’ям загиблих.

У той же час, МЗС України сподівається, що позиція Пакистану в питанні виплати компенсацій родичам альпіністів, загиблих в результаті нападу бойовиків, буде озвучена найближчим часом, так само, як і встановлено винних у трагедії.

"Поки ще ми не можемо говорити про якусь конкретну суму компенсації. Ми продовжуємо переговори з пакистанською стороною", - повідомив на брифінгу в п'ятницю директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Як повідомлялося, 23 червня у Пакистані озброєні бойовики увірвалися в базовий табір альпіністів у провінції Гілгіт-Балтістан на території спірного регіону Кашмір і розстріляли міжнародну групу туристів. Із харківської експедиції загинули троє.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування