Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді готуються провести "День ЄС"

Субота, 29 червня 2013, 12:08

Наступної середи Верховна Рада планує розглянути закони, необхідні для подальшої лібералізації візового режиму з Євросоюзом, а також виконання критеріїв для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомила журналістам у Брюсселі перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, повідомляє Радіо Свобода.

За її словами, 3 липня у Верховній Раді планують провести так званий "День ЄС".

"У цей день плануємо розглянути все те, що ще має бути завершене по двох блоках (питань): безвізовому режиму та угоді про асоціацію", – зауважує вона.

Водночас Ємельянова зазначила, що два основні елементи, яких вимагає від України Євросоюз – зміни до закону про прокуратуру та про вибори – ще не надійшли до Верховної Ради. На її переконання, на початку осені ці два закони ухвалять.

Щодо нового проекту виборчого закону представниця уряду каже, що вже є напрацьований варіант законопроекту із врахуванням остаточних оцінок Венеціанської комісії. Все враховано, крім тих норм, що вимагають змін до Конституції.

"У першу чергу, це вимога щодо термінів проживання, де за Конституцією не можна бути обраним, не маючи 5-річного проживання в Україні. Щодо неможливості бути обраним тим, хто має непогашену або незняту судимість. І ще одна складова – щодо розмежування компетенцій виборчих комісій і судів по розгляду виборчих скарг", – пояснює вона.

Цей проект перекладають і наступного тижня він знову має бути направлений до Венеціанської комісії, додала Ємельянова, сподіваючись, що "значно позитивніша відповідь буде у вересні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування