Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родичі "запорізьких терористів" зібралися в Європейський суд

Неділя, 30 червня 2013, 14:28

Апеляційний суд Запорізької області повернув до суду першої інстанції справу проти засуджених за організацію вибуху у Свято-Покровському храмі.

Про це сказано в повідомленні родичів засуджених, повідомляють Українські новини.

Зокрема, апеляційний суд скасував призначене на 15 липня засідання з розгляду апеляції на рішення Жовтневого райсуду, що 2 квітня визнав обвинувачуваних винними в організації вибуху й засудив їх до 14-15 років тюремного ув'язнення.

Справу повернуто для усунення порушень у рішенні суду, суть яких не уточнюється.

Після виправлення порушень справу повернуть на розгляд в апеляційний суд.

У зв'язку із затримкою розгляду апеляції, родичі засуджених мають намір звернутися зі скаргою в Європейський суд з прав людини.

Як відомо, 2 квітня суд засудив 3 обвинувачуваних в організації вибуху в храмі в Запоріжжі до 14-15 років в'язниці. Вирок був оскаржений в Апеляційному суді Запорізької області.

Під час розгляду справи захист обвинувачуваних заявляв про незаконне затримання й застосування катувань під час слідства до їх підзахисного й намір оскаржити ці дії в Європейському суді з прав людини.

Внаслідок вибуху у Свято-Покровському храмі 29 липня 2010 року загинула 80-річна служителька церкви. 5 осіб були госпіталізовані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: