Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

41% українців шкодують про розпад СРСР

Середа, 5 червня 2013, 10:46

44% громадян України не шкодують про розпад Радянського Союзу в 1991 році, в той же час 41% - шкодують.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Примітно, що серед прихильників КПУ 9% не шкодують про розпад СРСР (81% шкодують), а серед прихильників "Свободи" картина протилежна: про розпад СРСР жалкують 5% опитаних, а 87% не шкодують.

Про розпад СРСР також шкодують 58% прихильників Партії регіонів, 26% прихильників "Батьківщини" і 21% прихильників "УДАРу" (не шкодують - 28%, 60% і 65% відповідно).

"Порівняно з попереднім дослідженням, проведеним наприкінці 2010 року, кількість тих, хто жалкує про розпад СРСР, зменшилася з 46 до 41%, а тих, хто не жалкує навпаки зросла з 36 до 44%", - наголошується в звіті "Рейтингу".

"Таким чином, за останні 2,5 року ностальгія за СРСР зменшилася, що пов'язано, в першу чергу, з демографічними змінами, оскільки найбільшими прихильниками СРСР залишаються літні люди ...", - вважають в "Рейтингу".

Разом з тим присутні й інші залежності. Наприклад, жінки більше шкодують за СРСР, ніж чоловіки. Так само російськомовні респонденти та росіяни шкодують за СРСР більше, ніж українці. Чим вища освіта респондентів, тим менше ностальгії за СРСР.

Всього в ході дослідження 15-28 березня була опитано 2000 респондентів у віці від 18 років і старше.

Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Дивіться також тему "Соціологія" на Історичній Правді

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування