Власенко довів держобвинувача до сліз

П'ятниця, 7 червня 2013, 18:28

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко під час судового засідання у справі про фінансові зловживання корпорації "ЄЕСУ", в яких звинувачують Тимошенко, звинуватив державне обвинувачення у цинізмі.

Про це він сказав, виступаючи в залі суду.

"Цинізм людей, які сидять навпроти, просто вражає. Ця жінка - ось ця, руденька (держобвинувач Вікторія Калита), дозволяє собі за межами залу судового засідання робити заяви, які виходять за рамки моралі та за рамки людської гідності. Якби ця жінка, ось ця руденька, хоча б півгодини посиділа в умовах, в яких зараз перебуває Тимошенко, я б подивився, як би вона хрюкала тут", - сказав Власенко.

Прихильники екс-прем'єра, які були присутні в залі, у відповідь вигукнули "молодець" і почали аплодувати, а потім - скандувати на адресу держобвинувачення "Ганьба!".

Держобвинувач Віктор Лобач спробував висловити протест, але його слова потонули в галасі. Суддя Костянтин Садовський зажадав тиші в залі і спробував передати слово іншому захиснику Тимошенко - Олександру Плахотнюку. Однак Власенко зауважив, що він ще не закінчив, і продовжив свій виступ.

Під час виступу він вже традиційно назвав прокурорів "людьми без форми, що сидять навпроти", натякаючи на те, що вони, всупереч наказу генпрокурора, приходять до зали суду у звичайному одязі, а не у формі.

Крім того, Власенко, звертаючись до держобвинувачів, називав їх нешанованими, говорив, що "їм треба цитувати тричі", а також фактично звинуватив їх у незнанні Європейської конвенції про права людини.

"Ось такі дівчатка будуть потім розповідати, що вони Конвенцію не повинні виконувати, тому що вони не знають, що така Конвенція існує. А така Конвенція існує", - сказав захисник.

Після засідання суду Калита, відповідаючи на запитання журналістів, чи має вона намір просити суд зробити зауваження Власенко у зв'язку з його репліками або реагувати на них якимось іншим чином, сказала:

"Ви розумієте, те, що Власенко собі дозволяє, .. це особисто ... (Калита зробила паузу, щоб стримати сльози, що навернулися на очі) особисто його характеризує не кращим чином. Ви можете це самі все оцінити".

Як відомо, суд над Тимошенко у справі ЄЕСУ перенесений на 5 липня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування