Курченко поки витратив на УМХ 170 млн, і дозволить писати "про сім'ю"

Понеділок, 1 липня 2013, 10:07

Бізнесмен, і новий власник Українського медіахолдинга Сергій Курченко заявляє, що виплатив лише половину грошей за покупку цього медіабізнесу - 170 мільйонів доларів.

Про це він сказав в інтерв'ю Forbes-Україна, відповідаючи на запитання про те, що за минулі півроку він витратив на покупку активів близько мільярда доларів.

"Близько мільярда? Ви сильно перебільшуєте. Перше – UMH. За умовами угоди, ми зараз заплатили тільки половину суми. Друга половина – поетапно протягом восьми місяців, із правом розрахуватися швидше. Імовірно, я цим правом скористаюся. Отже – UMH близько $170 млн", - сказав він.

"Друге – клуб – менше $100 млн. Третє – Одеський НПЗ. "Лукойл" зупинив цей завод, тому що він збитковий. Скільки, по-вашому, може коштувати збитковий завод? На жаль, згідно з умовою контракту, я не можу розголошувати суму. Разом: 100 + 175 + одеський завод. Виходить у найкращому разі $400 млн. Підкреслю – це максимум", - сказав він.

При цьому остаточну суму угоди по покупці холдингу він називати відмовився, а реагуючи на репліку про те, що за інформацією видання сума угоди близька до $365 млн, відзначив:

"От це чудеса! Звідки ви можете знати суму? Це не так".

Говорячи про сам Forbes, який входить в УМХ, Курченко пообіцяв, що у виданні й далі будуть виходити розслідування про "сім'ю".

"Я як акціонер побудую з усіма виданнями правильні, прозорі відносини, які будуть закріплені юридичними документами. У мене буде такий договір з Forbes. І я буду чітко виконувати вимоги й побажання ліцензіата", - пообіцяв він.

"Представник американського Forbes Мігель Форбс – остання інстанція у всіх редакційних питаннях як представник компанії-ліцензіата. Саме Мігель, а не Федорін. І якщо в мене є з ним договір, які в мене є підстави втручатися в редакційну політику?" – запитав він.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи вийде тоді стаття про зловживання "сім'ї", він сказав: "Звичайно", "я обіцяю, що буду виконувати умови договору".

Він також висловив невдоволення рішенням главреда видання Володимира Федоріна піти з посади й не приховував роздратування тим, що той навіть відмовився знайомитися.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування