Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Кременчука: нам регулярно не дають грошей, протестні настрої ростуть

Понеділок, 1 липня 2013, 12:32

Мер Кременчука (Полтавська обл.) Олег Бабаєв звернувся до Асоціації міст України з проханням підняти питання неплатежів казначейства на вищому держрівні.

Про це він повідомив журналістам на брифінгу, передає УНІАН.

За його словами, казначейство не пропускає платежі. Тільки у Кременчуці картотека неплатежів вже склала близько 20 мільйонів гривень.

"Така ж ситуація і в інших регіонах. Дивіться, мер Полтави Мамай теж обурюється. Він же зазвичай мовчить, а тут теж обурився неплатежами. Я не маю права через них завалити програму до 70-річчя міста. Через неплатежі в місті вже призупинено роботи з ремонту дахів, доріг та інше", - зазначив мер.

"Ми запланували майже 9 мільйона гривень на ремонт вулиці Леніна. Сьогодні мені треба прийняти вольове рішення: або розривати вулицю (і є ризик, що на День міста там буде яма, а якщо не яма, то щебінь і пісок), або - не розривати. Ми не можемо розрити вулицю і до Дня міста залишити її в ямах. А гроші на роботи може не пропустити казначейство", - зазначив Бабаєв.

"Буде як з Крюківським мостом - ми його зробили, а ДРСУ проплати досі не отримало. Або ще у квітні водоканал на три дні залишив місто без води для заміни обладнання. Роботи проведені, а водоканал грошей досі не отримав. Платіжка лежить в казначействі", - сказав він.

Мер також вважає, що непроплата грошей казначейством може викликати протестні настрої у населення.

"Регіони заробляють і якщо залишаться без грошей, це викличе протестні настрої у людей. Десь ми мовчимо, але іноді мовчати не доводиться. Зараз будемо підключати Асоціацію міст і про це необхідно говорити на найвищому рівні", - зазначив Бабаєв.

Як відомо, раніше мер Полтави Олександр Мамай заявив про блокування Держказначейством платежів по всій Україні.

Глава Донецької міськради та її виконавчого комітету Олександр Лук'янченко звинувачує Державне казначейство у блокуванні 55 мільйонів гривень міського бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування