Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Яценюк: Сесії Київради більше не буде, а буде - заблокуємо

Четвер, 11 липня 2013, 12:09

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк запевняє, що опозиція не дасть більше Київраді проводити засідання.

Про це він заявив журналістам після того, як секретар столичної міськради Галина Герега закрила сесію Київради.

"У киян вкрали право вибору свого мера і своїх депутатів. Їхній термін повноважень завершився. 5 років – це 5 років, а не 7 і не 10", - заявив Яценюк.

"Зрозуміло, що Янукович теж хоче перенести свої вибори з ’15-го на ’20-й рік", - переконаний він.

Яценюк також назвав інсинуаціями заяви провладних депутатів, що через дії опозиції медики і вчителі не отримають соціальні виплати.

"Все це – інсинуації. Державне казначейство фінансуватиме все, що передбачено. Тому нехай не дурять людей. І на метро, і на лікарів. А от якщо грошей нема, то вони, звісно, в усьому звинувачуватимуть опозицію", - заявив опозиціонер.

На запитання, коли будуть вибори Київради, Яценюк сказав, що це залежить від президента Віктора Януковича.

"Він розуміє, що якщо він програє Київ, то програє президентські вибори", - переконаний опозиціонер.

"Я думаю, що наступної сесії (Київради) не буде, а якщо буде, то ми будемо поступати, як завжди (блокувати)", - заявив лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді.

Водночас, представники партії УДАР Ірина Геращенко та Андрій Странніков повідомили, що їхня фракція звернеться до Вищого адмінсуду щодо бездіяльності Верховної Ради у питанні призначення виборів у Києві.

"Сьогодні ми ухвалили це рішення на засіданні фракції – і найближчим часом він (позов) буде направлений до суду", - заявили в УДАРі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування